Football Talk

Η κατά κράτος νίκη του Μίτσελ και ο Ολυμπιακός που παίρνει λιγότερα από όσα αξίζει στο χορτάρι (video)

Η κατά κράτος νίκη του Μίτσελ και ο Ολυμπιακός που παίρνει λιγότερα από όσα αξίζει στο χορτάρι (video)

Έχοντας προετοιμαστεί άψογα από τον προπονητή του, ο Ολυμπιακός σε ακόμα ένα ντέρμπι “αιωνίων” κυριάρχησε αλλά δε μπόρεσε να νικήσει.

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Δημήτρης Σπηλιόπουλος

Μπορεί να απομένουν ακόμα αρκετά παιχνίδια για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, ωστόσο τα δύο ντέρμπι “αιωνίων” στην κανονική διάρκεια μπορεί να καθορίσουν τη μοίρα και των δύο ομάδων. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ο Ολυμπιακός ήταν εμφανώς ανώτερος και στα δύο και αν υπήρχε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη θα έπρεπε να είχαν πάρει έξι βαθμούς σε αυτά τα ματς. Αντί για αυτό πήραν δύο και άλλους δύο οι “πράσινοι”. Έτσι, δύο στροφές πριν το τέλος της κανονικής περιόδου η βαθμολογία γράφει Παναθηναικός 55 - Ολυμπιακός 50, ενώ κάλλιστα θα μπορούσε να ήταν Ολυμπιακός 54 - Παναθηναικός 53. Μιλάμε για εντελώς διαφορετικό πρωτάθλημα. Για εντελώς διαφορετική ψυχολογία.

Φυσικά και στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος, ωστόσο είναι λίγες οι φορές που μια ομάδα τόσο ανώτερη από τον αντίπαλο της, όσο ο Ολυμπιακός από τον Παναθηναικό το βράδυ του Σαββάτου, δεν παίρνει αυτό που αξίζει με την απόδοση της στον αγωνιστικό χώρο. Ο Μίτσελ διάβασε άψογα το ματς και παρά την απουσία του Χάμες κέρδισε κατά κράτος τη μάχη των πάγκων. Ο Ισπανός εμφάνισε μια ομάδα αποφασισμένη και επιθετική σε όλες τις φάσεις του παιχνιδιού από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Η συντονισμένη πίεση ψηλά απέφερε ουκ ολίγες ευκαιρίες για τους Πειραιώτες, όπως και η εντολή στον Κανός να επιτεθεί στον Βαγιαννίδη. Ο Φορτούνης πήρε ρόλο μαέστρου στη μεσαία γραμμή με τον Χουάνγκ να συνεπικουρεί στη δημιουργία και ο Ολυμπιακός απειλούσε με όλους τους τρόπους.

Δεν θυμάμαι άλλο ματς του Παναθηναικού την φετινή σεζόν που να έχει υποφέρει τόσο. Ωστόσο, το εντυπωσιακό δεν ήταν το πόσες φορές οι “ερυθρόλευκοι” βρέθηκαν απέναντι από τον Μπρινιόλι. Αυτό με δεδομένο την ποιότητα που διαθέτουν μεσοεπιθετικά θα μπορούσαμε να το περιμένουμε. Αυτό που δεν φαινόταν ιδιαίτερα πιθανό πριν από το ματς ήταν να κάνουν οι “πράσινοι” μόλις μια ευκαιρία και αυτή στο 78΄. Για να συμβεί αυτό χρειάστηκε, πέρα από την καλή απόδοση της αμυντικής τετράδας, το φοβερό παιχνίδι του Εμβιλά στις αλληλοκαλύψεις αλλά και το γεγονός πως η ορμή των ποδοσφαιριστών του Μίτσελ κράτησε τον Παναθηναικό μέσα στην περιοχή του στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα.

Το πόσο καλό ήταν το σχέδιο του Μίτσελ φαίνεται από το γεγονός πως όσοι ήρθαν από τον πάγκο έφτασαν και αυτοί μια ανάσα από το γκολ. Ο Μασούρας, ο Ελ Αραμπί, ο Βρουσάι μπήκαν αμέσως στο πνεύμα γιατί είχαν ξεκάθαρες οδηγίες και ήξεραν ακριβώς τι να κάνουν.

Παρόλαυτα ο Ολυμπιακός δεν το κέρδισε αυτό το παιχνίδι είτε γιατί δεν είχε το καθαρό μυαλό, είτε γιατί ο Μπρινιόλι ήταν για ακόμα μια φορά στο Φάληρο σε εξαιρετική βραδιά και η υπόθεση τίτλος παραμένει δύσκολη για τους “Πειραιώτες”. Δύσκολη, αλλά όχι ακατόρθωτη, ειδικά αν διατηρήσουν την ίδια απόδοση και την ίδια νοοτροπία μέχρι το φινάλε της σεζόν. Ακόμα και αν δεν τα καταφέρουν θα έχουν κάνει… μαρτύριο τις ζωές των αντιπάλων τους.

 

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0